Wie de mensen zijn achter het WNF Regioteam Haaglanden? Maak kennis met Joyce!


Joyce (hier op archiefbeeld met haar man Eric) staat ook op de Tong Tong Fair (24 mei – 3 juni) weer achter de WNF-verkoopstand.

Sinds wanneer doe je vrijwilligerswerk voor het Wereld Natuur Fonds en wat doe je?
In 1984 ben ik bij het WNF-comité Zoetermeer gekomen. Mijn man was secretaris en ik hielp mee met de verkoopacties. Toen mijn man teamcoördinator werd kreeg ik ook een formele functie in het team en werkten we bijvoorbeeld samen met de OHRA-winkel in Zoetermeer waar we WNF-artikelen lieten verkopen. Sinds de fusie van de teams uit Zoetermeer en Den Haag tot Regioteam Haaglanden ben ik coördinator voorraadbeheer en ook persoonlijk assistent van onze huidige verkoopcoördinator, Kirsten Neijenhuis.

Wat vind je leuk aan het vrijwilligerswerk voor het WNF?
Door het contact dat je hebt aan de stand, bijvoorbeeld tijdens evenementen als Koningsdag en de Tong Tong Fair, kan je de kennis die je als vrijwilliger hebt delen, en zo bijdragen aan meer bewustwording over de kwetsbaarheid van onze natuur. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen, dus we zijn blij dat dit ook op scholen steeds meer aandacht krijgt.

Heeft het vrijwilligerswerk voor het WNF jouw leefstijl beïnvloed?
Zeker, en ik denk dat mijn footprint in de loop der jaren wel wat is verkleind. Door alle informatie die je krijgt over beschikbare landbouwgrond, grondstoffen, vispopulaties, etc., handel ik veel bewuster. Ik koop in de supermarkt liever producten uit eigen land dan producten die moeten worden ingevlogen, eet minder vlees en houd ik mij aan de viswijzer en het MSC keurmerk. Ik houd de verwarming laag, douche kort en water dat over is van de waterkoker gaat naar de planten. Doordat ik nog familie in Indonesië heb vliegen mijn man en ik wel, maar we gebruiken Green Seats om de uitstoot te compenseren.

Wat is jouw favoriete natuurplekje in de Regio Haaglanden?
Je zult mij niet op het strand vinden als het warm weer is, maar een ruige zee met schuimkoppen vind ik prachtig om te zien, zoals laatst met ons teamuitje (een schoonmaakactie op het strand van Kijkduin, red.). Jaren geleden zijn we met een groep Rangers een week “op kamp” geweest in Otterloo (Gelderland). We hebben daar o.a. een zintuigenroute gemaakt die Rangers geblinddoekt moesten volgen. Langs deze route moesten ze proeven, ruiken en voelen. De zandverstuivingen en het dennenbos daar vond ik ook prachtig. Tijdens een teamuitje in het Ilperveld (Noord-Holland), hebben we op trilveen gelopen, heel bijzonder, en we hebben gevaren met een platboot, waar in het verleden koeien op werden vervoerd. Al met al heeft Nederland heel veel mooie gebieden en gelukkig heeft het WNF ook in ons land projecten om het mooi te houden.

Welke resultaten zijn dit/afgelopen jaar door het WNF Regioteam Haaglanden behaald waar je trots op bent?
Ik ben trots op het Expat-team. Ze behalen mooie resultaten met o.a. de CPC-loop en scoutinggroepen worden actief betrokken bij diverse activiteiten. Ook het Educatieteam is heel goed bezig. De jeugd heeft/is de toekomst en door bij hen het zaadje te planten, hopen we dat ons kleinkind later nog een mooie boswandeling kan maken en dat de plastic soup verleden tijd is. Het PR-team is flink uitgebreid en mede daardoor wordt onze boodschap via de sociale media beter verspreid. Eigenlijk ben ik wel trots op ons hele team. Elk teamlid heeft er voor gekozen om WNF-vrijwilliger te worden en ieder van ons doet zijn/haar best om onze aarde mooi te maken en te houden.

Wil je nog wat anders zeggen tegen de lezers?
Onze missie is het publiek zo breed mogelijk informeren over onze verantwoordelijkheden, dat er een limiet is aan de veerkracht van de enige planeet die we hebben. Die moeten we dus in goede conditie doorgeven aan generaties na ons. Iedereen die deze missie omarmt kan ik aanraden zich als vrijwilliger aan te sluiten bij het Wereld Natuur Fonds!

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *