WNF en Kidsproof bundelen krachten voor originele natuuruitjes en -activiteiten in de regio Leiden/Den Haag!

WNF Haaglanden heeft een heldere missie: via regionale acties/events zorgen voor extra betrokkenheid, zichtbaarheid, leden en fans van het WNF. We willen met onze acties bijdragen aan meer kennis over en beleving van de natuur en onder donateurs en rangers (6-18 jaar).

Een partner uit de regio Leiden/Den Haag die kinderen ook graag stimuleert om de natuur spelenderwijs te leren ontdekken is Kidsproof. Een online platform met een handig overzicht per regio dat heel uiteenlopende (natuur)uitjes en leuke dingen op de agenda heeft. Zodat je met je kinderen samen nieuwe ervaringen kunt opdoen en fijne herinneringen kunt maken.

World Cleanup Day en zintuigenroute
WNF Haaglanden en Kidsproof Den Haag trekken regelmatig samen op: denk aan strandjutten, de vleermuisexcursie, en de Tong Tong Fair en er blijven continue activiteiten bijkomen.
Zo kunnen we alvast verklappen dat we nu in overleg zijn met elkaar, het WWF expatteam Den Haag/Amsterdam en derden hoe we gezamenlijk de plastic soup tijdens World Cleanup Day op 15 september aanstaande kunnen agenderen en aanpakken en werken we aan het opzetten van een zintuigenroute.
Meer info over deze en andere uitjes van WNF Haaglanden zijn op de site van Kidsproof Den Haag te vinden.

De leukste uittip voor natuurfans?

‘’De leukste tip bestaat niet, want dat is voor iedereen anders’’, aldus Tamara & Jantine van Kidsproof Den Haag en Leiden. ‘’Daarom willen we zo volledig mogelijk zijn in ons aanbod. Elk kind is anders, de een gaat liever frambozen plukken, de ander schapen scheren, de ander dino’s bekijken en de ander wil lekker buiten tekenen. Wij willen kinderen en ouders vooral inspireren erop uit te gaan. En of het nu regent of sneeuwt, kinderen hebben het eigenlijk altijd wel naar hun zin!”

Het platform bestaat ruim 5 jaar en je kunt er leuke en heel uiteenlopende suggesties vinden voor (natuur)uitjes en kinderfeestjes in jouw omgeving. Ook vind je er kindvriendelijke restaurants, clubjes, winkels en nog veel meer. Oprichter en moeder Annemarie is ooit gestart in Almere. Inmiddels zijn er 22 regio’s in het land! Meer weten? Heb je ideeën? Neem een kijkje op www.kidsproof.nl. Ook heeft iedere regio een eigen facebookpagina. In Den Haag: www.facebook.com/kidsproofdenhaag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *