Helden uit de regio Haaglanden: Iris Kester

In de serie Helden uit de regio Haaglanden: Iris Kester. Vogelaar, vegetariër en een ondernemer met een groot groen hart die verschil wilt maken met haar acties en handelingen en fan is van WNF.

Waarom ben je lid van WNF?
Ik vind het heel belangrijk dat we goed voor onze omgeving zorgen. Voor onze prachtige dieren, onze planten en bloemen. Als ik in de natuur ben dan kom ik echt tot rust, ik voel een connectie met de natuur en daardoor ervaar wat ik in wezen ben als mens. Dat gun ik iedereen. Nu en in de toekomst. Daar draag ik zelf graag ook een steentje aan bij, ook via directe leuke activiteiten die WNF Haaglanden organiseert.

Wat vond je een leuke activiteit van WNF Haaglanden?
Ik deed mee met World Cleanup day in het Zuiderpark. Mooi dat WNF, Kidsproof en Omniversum samenwerkten aan die actie. Zwerfafval hoort niet in de natuur en met een beetje pech zien dieren het voor voedsel aan. We hebben in een paar uur veel opgeruimd, vooral plastics en blikjes. Het zou helemaal mooi zijn als dat niet meer nodig is natuurlijk, maar het grootste probleem is vooral als plastic in de oceaan komt en in micro deeltjes verandert. Daarom steun ik bijvoorbeeld ook 4Ocean via mijn bedrijf. 4Ocean is opgericht door twee surfers die tijdens een reis naar Bali erg waren geschrokken van de hoeveelheid plastic in zee. Ze maken nu, met een groot team over heel de wereld, oceanen en stranden schoon. Het schoonmaken wordt gefinancierd door de verkoop van armbanden van gerecycled materiaal. Ik vind het geweldig wat ze doen, daarom tref je de armbanden ook in mijn online winkel. www.bloomnatuurlijk.nl

Wat voor activiteit zou je graag willen dat WNF Haaglanden organiseert?
Er worden steeds meer films en documentaires gemaakt over het belang van de natuur voor de mens.  De natuur heeft namelijk ook een hele heilzame werking. Het lijkt me leuk om met een groep gelijkgestemden dit soort films te bekijken.

Wat is je favoriete natuurplek in Den Haag?
Ik kom regelmatig in Meijendel, waar ook de natuur fotografie workshops plaatsvinden. Maarrrr ik wandel wel bij een deel die wat minder bekend is, namelijk de Bierlap en de Kijfhoek. Voor dat deel van het gebied moet je lid zijn en een pas hebben, maar dat is echt de moeite waard! Het is erg rustig en zeker ‘s morgens vroeg kom je daar niemand tegen. Je kunt er uren ronddwalen en nog niet alle paden hebben gezien. Echt geweldig! Dat raad ik iedereen aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *