Wist je dat sommige eekhoorns wel 100 dennenappels per dag eten?

Eekhoorn

De herfst is het seizoen dat je de rode / gewone eekhoorn goed kunt zien als je erop uit trekt richting de Nederlandse bossen. Dan zijn ze volop aan het zoeken naar voedsel en springen ze van boom naar boom. Daarbij gebruiken ze hun flinke staart als evenwichtsorgaan. Door veel te eten en op diverse plekken voedsel te verstoppen bereiden ze zich goed voor op de winter.

De gewone/ rode eekhoorn komt in heel Nederland voor en ook in de rest van Europa en Azië.
 
Leefgebied gewone / rode eekhoorn

Je kunt de eekhoorns mogelijk ook herkennen aan hun geluid. Hoewel ze per situatie andere geluiden maken. Dus dat is nog best lastig. De experts omschrijven het als volgt: Bij opwinding klinkt een scherp ‘tjuk-stuk-tjsuk, bij alarm chroe-roe-roe en ter begroeting van bekenden moek-moek-moek. Maar ze kunnen ook grommen, jammeren en kakelen.
Beluister gerust enkele geluiden:

https://www.geolution.nl/dieren/dierengeluiden/download/eekhoorn.wav


© Ellen Bouwhuis, vrijwilliger WNF Regioteam Haaglanden

Laat gerust jouw aanvulling of opmerking achter onder dit weetje. Wij ontvangen graag feedback!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *