Filmtip: Backyard Wilderness in het Omniversum

Namens WNF Regioteam Haaglanden waren WWF-vrijwilligers Cees de Vos en Mariëlle Swanink aanwezig bij première van de nieuwe grootbeeldfilm Backyard Wilderness in het Omniversum. Mariëlle schreef een korte recensie over deze indrukwekkende natuurfilm.

Op 13 februari was ik de gelukkige aanwezige bij de première van de film Backyard Wilderness in het Omniversum. Dat wil zeggen: een natuurfilm geprojecteerd op een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld en, in dit geval, héél veel kinderen. Na een korte introductie en een petje-op-petje-af-quiz met boswachters Jenny van Leeuwen (die de film in het Nederlands heeft ingesproken) en Mark Kras, was het dan echt tijd voor het begin van de film.

Van coyotes tot salamanders en van herten tot net geboren eendjes: Backyard Wilderness laat prachtige beelden zien van de dagelijkse worstelingen van de dieren die vlak naast jouw huis vertoeven (in dit geval bevindt het huis zich in de staat New York in de Verenigde Staten, vandaar ook de coyotes). De film spoort kinderen vooral aan om vaker de tablet of laptop weg te leggen en naar buiten te gaan, de nabije natuur in. Een boodschap waar ik en de rest van WNF Regioteam Haaglanden helemaal achterstaan!

Het is jammer dat het een korte natuurfilm is: de film duurt maar 42 minuten en is al voorbij voordat je het in de gaten hebt. Het is voor kinderen in elk geval niet te lang, zodat ze de hele film geboeid kunnen blijven kijken. De kleine dametjes naast mij waren in ieder geval tot de laatste seconde geïntrigeerd, dus dat is een goed teken!

Vanaf vandaag kun je de film bezoeken, dus neem je (klein)kinderen, neefjes of nichtjes gezellig mee en laat je amuseren. Is iedereen in jouw familie al volwassen? Ook geen probleem. Neem dan gezellig je ouders, broer of zus mee. De film kon mijn oude vadertje namelijk ook bekoren 😉

Meer informatie over de film vind je hier: https://www.omniversum.nl/films/backyard-wilderness/

© Mariëlle Swanink, vrijwilliger WNF Regioteam Haaglanden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *