Help mee en kom plastic vissen uit de grachten

Per jaar komt er meer dan 5 miljoen ton plastic afval in onze zeeën en oceanen terecht. Dit zorgt ervoor dat jaarlijks miljoenen dieren zoals vissen, vogels, schildpadden en walvissen overlijden door het bewust of onbewust eten van deze plastic stukjes. Voor behoud van het milieu, ons ecosysteem en deze prachtige dieren is het tijd om op te ruimen!

Op plastic vissen

WWF Haaglanden gaat daarom niet op vis, maar op plastic vissen. Het doel is om zo veel mogelijk plastic uit het water te halen om de vissen en andere dieren te redden. We doen dit op 28 april, de dag na Koningsdag, omdat we verwachten dat door het feest ook een hoop rommel op straat en in de grachten achterblijft. 

Meerdere locaties

Het plastic vissen zal plaatsvinden in de grachten van de steden Leiden, Den Haag en Delft. Help jij ook mee?

  • Den Haag: van 09:15 tot 11:30 en van 12:15 tot 14:30
  • Delft: 09:45 tot 12:00. In Delft is er na het plastic vissen nog een leuke activiteit met Duurzaamheidscentrum Papaver
  • Leiden: 09:45 tot 13:30. In Leiden is er na het plastic vissen nog een interactieve activiteit met Canal Cups en Onderwater Leiden

Inschrijven

De activiteit is gericht op kinderen tussen de 8 en 12 jaar.
Om je in te schrijven kun je een mail sturen naar wnfhaaglandenpr@gmail.com met de volgende informatie:

1. Naam
2. Leeftijd
3. Locatie waar je mee wil doen (geef bij Den Haag ook aan welke tijd!)
4. Heb je een zwemdiploma en zo ja, welke?

Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestigingsmail en alle aanvullende informatie zoals de verschillende opstapplaatsen.

Operatie Jonas

Het plastic vissen is een activiteit die wordt georganiseerd in het kader van Operatie Jonas, waar WWF Haaglanden een initiatiefnemer van is. Operatie Jonas wil in aanloop naar Wereld Oceanen Dag aandacht creëren voor de plastic soep en vooral aan de manieren waarop we dit tegen kunnen gaan! Kun je niet meedoen met het plastic vissen maar wil je toch je steentje bijdragen? Kijk eens op de website wat je allemaal nog meer kunt doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *